Praktijk Fiero Almere

Eis veel van jezelf, verwacht weining van anderen. Dat bespaart je veel ergenis.

Confucius

 

 

Wanneer NLP Counseling

Als je er zelf niet meer uit komt en een luisterend oor nodig hebt.
Wanneer je vastzit in je werk of in je levenssituatie.
Wanneer je hulp nodig hebt bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis, zoals verlies van een dierbare, echtscheiding of andere grote veranderingen.
Wanneer je lichamelijke en/of psychische klachten hebt, zoals somberheid, piekeren of vermoeidheid.
Wanneer je niet voor jezelf op durft te komen.
Wanneer je meer zelfvertrouwen wilt ontwikkelen en je kwaliteiten wilt vormgeven.
Wanneer je meer op het eigen spoor wilt komen.
Bij verschillende vormen van fobieën en angsten.

Wat is NLP counseling

Counseling is een laagdrempelige manier van praktische psychologische hulp bij het oplossen van problemen, zorgen en stress en het leren omgaan daarmee. NLP counseling kenmerkt zich door de oplossingsgerichte aanpak. Hierbij staat het probleem niet centraal, maar wat jij wilt en wat te veranderen is. Belangrijk is dat jezelf hier actief in mee werkt.

Counselinggesprekken met ondersteuning van NLP technieken geven je meer inzicht in situaties, in je leven of in bepaalde problemen. Door de gesprekken krijg je helderheid over hoe je verder wilt. Mijn taak als NLP counselor is je daarin te helpen en te ondersteunen
We gaan op zoek naar oplossingen voor je problemen, zorgen en stress of manieren om daar mee om te gaan. Mijn uitgangspunt daarbij is dat iedereen de bronnen in zich heeft om dat wat als probleem ervaren wordt, aan te pakken.
Ik vind vertrouwen van erg groot belang en hecht dan ook aan een goed contact. Het is daarom voor beide partijen belangrijk dat het goed voelt.

Aanpak

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Hebben we er beiden vertrouwen in en besluiten we samen verder te werken, dan maken we een afspraak voor een eerste gesprek. Zes gesprekken is een gemiddelde, maar het is ook mogelijk om al naar gelang het probleem, meer gesprekken maandelijks af te spreken. Een gesprek duurt ongeveer een uur en vindt om de twee à drie weken plaats. Hoeveel gesprekken je nodig hebt is afhankelijk van het probleem en wat je wil bereiken. Een half jaar na het beëindigen van de counselinggesprekken hebben we een nazorg gesprek.

Voor informatie kunt u bellen met 036 844 17 73.

laatst bijgewerkt 01-02-2022

Erna Ottevanger
Klavergriend 105
1356 KE ALMERE
036- 8441773