Praktijk Fiero Almere

In stromend water kan men niet spiegelen, wel in stilstaand water. Slechts wie innerlijke rust kent kan andere rust schenken.

 

Lau-Tse

EMDR

EMDR staat voor ‘EyeMovement Desensitization and Reprocessing’ en is een intensieve therapeutische methodiek om vervelende ervaringen, angsten en gevoelens te verwerken. Doormiddel van een ritmische prikkel als oogbewegingen wordt het "informatie-verwerkings-systeem" in de hersenen geprikkeld en gestimuleerd.

Wat doet EMDR

De methode kan gebruikt worden voor ervaringen die op het hier en nu van invloed zijn. Je kunt hier bij denken aan ervaringen in de ontwikkeling van iemands leven zoals pesterijen of krenkingen in de jeugd, maar ook aan een ingrijpende gebeurtenis zoals het verlies van een dierbare een verkeersongeval, of een geweldsmisdrijf. Er kunnen zich door deze nare gebeurtenis klachten ontwikkelen zoals faalangst, nachtmerries, angsten, paniekstoornissen, PTSS (posttraumatische stressstoornis),

Door traumatische gebeurtenissen kunnen we geblokkeerd worden.
EMDR is een kortdurende therapie vorm om die akelige ervaringen te verwerken.
Door het verwerken van de gebeurtenis in combinatie met de oogbewegingen (of andere bilaterale stimulatie) zal de herinnering aan de gebeurtenis in kracht en emotionele lading verminderen.
Men zal aan de gebeurtenis kunnen terugdenken zonder zo emotioneel beladen te worden. De bijhorende beelden worden waziger, en vager.
Het is ook mogelijk dat er andere en nieuwe inzichten verbonden worden met de gebeurtenis zodat deze minder bedreigend overkomen.
Het uitvoerig beschrijven van een gebeurtenis door de cliënt is bij EMDR niet noodzakelijk. EMDR is dan ook minder belastend voor de cliënt. Na één (of enkele) sessies vermindert al de kracht van de emoties, en wordt het beeld minder scherp.
 
 
Cliënten zijn na een paar consulten al snel in staat om hun dagelijkse bezigheden weer op te pakken.

Voor informatie of aanmelden kunt u bellen 036 844 17 73 of het contactformulier invullen.

 

 

  laatst bijgewerkt 21-09-2017

Erna Ottevanger
Klavergriend 105
1356 KE ALMERE
036- 8441773