Praktijk Fiero Almere

Het is niet voldoende te weten,

men moet het ook gebruiken;

het is niet voldoende te willen,

men moet het ook doen.

Von Goethe

Hypnotherapie

  

Wat is hypnotherapie

Hypnotherapie is een behandelmethode bij klachten van psychische en psychosomatische aard. Het gebruik van trance is de spil van deze therapie. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van andere therapievormen, waarvan de werking door wetenschappelijk onderzoek is aangetoond.

Hypnotherapie is een van de oudste vormen van psychotherapie. en van oudsher een medische specialisatie, die werd toegepast bij pijnbestrijding zoals opereren onder Hypnose, waarvan de werking door wetenschappelijk onderzoek is aangetoond, zonder narcosemiddelen en pijnloos bevallen.

Hypnotherapie is in de Geestelijke Gezondheidszorg niet meer weg te denken in de behandeling van psychosomatische klachten, angst- en trauma-gerelateerde problematiek. Ook voor prestatieverbetering en persoonlijke groei.

Bij moderne hypnotherapie wordt er gebruik gemaakt van een lichte vorm van trance. Deze lichte trance kun je vergelijken met dagdromen of helemaal verdiept zijn in jezelf. Dit is een natuurlijk verschijnsel dat je vast zelf wel eens hebt meegemaakt. Bijvoorbeeld, dat je zo geconcentreerd en ontspannen een boek leest of naar een film kijkt, dat je niet meer afgeleid wordt door wat er in je omgeving gebeurt. Je hoort een liedje van 10 jaar geleden en je gaat spontaan terug in de tijd, waardoor je opnieuw gebeurtenissen ervaart die verband houden met herinneringen aan dit liedje.

Bij moderne hypnotherapie wordt er gericht gebruik gemaakt van deze natuurlijke vorm van trance. Hierbij wordt het bewust denken losgelaten, zodat er ruimte komt om diepere lagen van het bewustzijn aan te spreken. Dit wordt ook wel het onbewuste genoemd. Het onbewuste is altijd aanwezig, maar kan alleen door een diepe ontspanning bewust gemaakt worden.

Aanpak

Tijdens een diepe ontspanning kun je hulpbronnen aanboren in jezelf, die kunnen bijdragen bij het oplossen van het probleem. Onder hulpbronnen worden verstaan: herinneringen, gevoelens, vaardigheden, gedachten en gedragingen. Gedurende deze diepe ontspanning is het gemakkelijker om in contact te komen met ervaringen die je vroeger hebt meegemaakt en om de een of andere reden hebt weggestopt. Deze ervaringen kunnen je leven onbewust blokkeren, wat zich uit in klachten die je krijgt.

Ik wil je graag begeleiden zodat je inzicht krijgt in de oorzaak van deze klachten. Belangrijk hierbij is dat jezelf een goed inzet en motivatie meebrengt. Zo kunnen we snel positieve resultaten behalen, afhankelijk van hoe diep je klacht geworteld is. Je leert op een andere manier naar de klacht(en) te kijken en op een andere manier omgaan met jouw emoties en naar oplossingen zoeken. zes á 10 sessies is een gemiddelde. Hoeveel sessies je nodig hebt is afhankelijk van het probleem en wat je wil bereiken.

 Hypnotherapie wordt door de meeste verzekeraars gedeeltelijk of geheel vergoed.

Voor informatie kunt u bellen met 036 844 17 73.

laatst bijgewerkt 01-02-2022

Erna Ottevanger
Klavergriend 105
1356 KE ALMERE
036- 8441773